Παραδοσιακή Φλόγα - Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις

Αρχείο εκδηλώσεων
19-01-2020: Παραδοσιακό γλέντι 2020 (Εκδήλωση)
09-11-2019: 60 χρόνια μια Παράδοση... μια περιπέτεια (Εκδήλωση)

Το σωματείο ελληνικών χορών Παραδοσιακή φλόγα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του δήμου Ιλίου, διοργανώνει και σας προσκαλεί στη μουσικοχορευτική παράσταση -  αφιέρωμα στην ερευνήτρια και λαογράφο Νίνα Σακελαρίου με τίτλο

60 χρόνια μια παράδοση... μια περιπέτεια

Συμμετέχουν οι χορευτικές ομάδες του σωματείου ελληνικών χορών *Παραδοσιακή φλόγα* και η χορευτική ομάδα του δήμου Σαλαμίνας

Καλλιτεχνική διεύθυνση - επιμέλεια: Βαρβάρα Μπότσαρη - Θοδωρής Μπότσαρης

Σάββατο 9 Νοεμβρίου, 20:30, στο θέατρο του πολυδύναμου κέντρου πολιστικών, αθλητικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων (ΒΙΟΦΙΑΛ)

10-03-2019: Αποκριάτικα έθιμα της Ελλάδας στην Αθήνα (Εκδήλωση)

Δίνουμε ραντεβού το Σάββατο 2 Μαρτίου στην πλατεία Μοναστηρακίου με έθιμα Αποκριάτικα !!!!
Tούτες οι μέρες το ’χουνε, τούτες οι εβδομάδες , για να χορεύουν τα παιδιά να χαίροντ’ οι μανάδες

10-02-2019: Αιγαίο Μαγικό (Εκδήλωση)

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Ιλίου σε συνεργασία με τη Λαογράφο – ερευνήτρια κ. Νίνα Σακελαρίου και το Σωματείο Ελληνικών Χορών *Παραδοσιακή Φλόγα* διοργανώνουν τη μουσικοχορευτική παράσταση *Αιγαίο Μαγικό*.

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου & ώρα 19:00 στο Θέατρο *Μελίνα Μερκούρη* , Αγ. Φανουρίου 99, Ίλιον Αττικής.

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στα νησιά του μας μέσα από χορούς , τραγούδια και δρώμενα αναλλοίωτα στο χρόνο. Συμμετέχουν τα χορευτικά:

 • Ένωση Λιοσιωτών Ιλίου
 • Σωματείο Ελληνικών Χορών Παραδοσιακή Φλόγα
 • Σύλλογος γυναικών Πολυδενδρίου
 • Χορευτικός σύλλογος σκάλας Ωρωπού
 • Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελιστρίας Ιλίου

Είσοδος Ελεύθερη

20-01-2019: Παραδοσιακό γλέντι 2019 (Εκδήλωση)

Το Σωματείο Ελληνικών Χορών »Παραδοσιακή Φλόγα» υποδέχεται τη νέα χρονιά με το μεγαλύτερο παραδοσιακό γλέντι της Αθήνας. Πιστοί στο ραντεβού μας όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος γλεντάμε με τους κορυφαίους στο είδος τους.

Κυριακή 20 Ιανουαρίου & ώρα 12:30, Κέντρο εκδηλώσεων ραδιοφωνίας Ιλίου (Πριάμου 116, Ίλιον)

Στο Παραδοσιακό γλέντι 2019 μας ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα οι:

 • Νίκος Φιλιππίδης (Κλαρίνο – Φλογέρα – Καβάλι)
 • Αντώνης Κυρίτσης (Τραγούδι)
 • Βαγγέλης Δημούδης (Ούτι – Τραγούδι)
 • Παναγιώτης Λάλεζας (Τραγούδι)
 • Κώστας Φιλιππίδης (Λαούτο)
 • Μιχάλης Μπακάλης (Κρουστά)
 • Κωνσταντίνος Κίκιλης (Βιολί)
 • Κωνσταντίνος Χριστιάνας (Γκάιντα – Τσαμπούνα)
 • Γιώργος Κουλαξουζίδης (Λύρα Πόντου)

Προπώληση εισιτηρίων – Κρατήσεις : 6972056781 ή από τα γραφεία του σωματείου (Ζίτσης 2, Ίλιον Αττικής)

Καλή Αντάμωση!

31-10-2018: Αφιέρωμα στη λαογράφο Αγγελική Χατζημιχάλη (Συμμετοχή)
12-08-2018: Χοροί και τραγούδια από τη Β. Θράκη (Σεμινάριο)
03-06-2018: Απόψε φίλους φίλευα, φίλους κι αγαπημένους (Εκδήλωση)

Το Σωματείο Ελληνικών Χορών «Παραδοσιακή Φλόγα» σας προσκαλεί την Κυριακή 3 Ιουνίου και ώρα 20:30 στη μουσικοχορευτική παράσταση » Απόψε φίλους φίλευα, φίλους κι αγαπημένους….» . 200 και πλέον χορευτές με μια πλειάδα κορυφαίων μουσικών της παράδοσης μας θα συναντηθούν για μια μοναδική παράσταση σε έναν από τους πιο γνωστούς συναυλιακούς χώρους του λεκανοπεδίου στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη.

 • Η προπώληση εισητηρίων ξεκίνησε στα γραφεία του σωματείου «Παραδοσιακή Φλόγα»
 • Κρατήσεις στα τηλέφωνα : 6972056781 – 6977884021

24-12-2017: Καμήλα & ντιβιτζής (Συμμετοχή)

Αναβίωση του Θρακιώτικου εθίμου στους δρόμους του Ιλίου από το Σωματείο μας !!

23-07-2017: Συνέδριο δημάρχων στο ίδρυμα Στ. Νιάρχος (Συμμετοχή)
04-07-2017: Γύρισμα Πάρκο Τρίτση (Συμμετοχή)
21-12-2016: Χριστούγεννα στη Μ. Ασία (Θεατρικό)

Ύστερα απο πρόσκληση της λαογράφου Νίνας Σακελλαρίου , το Σωματείο μας έλαβε μέρος στην παράσταση *Χριστούγεννα στην Μ.Ασία* παρουσιάζοντας μικρό θεατρικό δρώμενο καθώς και χορούς και τραγούδια από την περιοχή.

27-11-2016: Χοροί και τραγούδια από τον Μεσότοπο Λέσβου (Σεμινάριο)
20-11-2016: Αττική παράδοση (Σεμινάριο)
13-11-2016: Χορευτικό ρεπερτόριο Μαστοροχοριών (Σεμινάριο)
08-11-2016: O άρτος από την αρχαιότητα έως σήμερα – Σαρακατσάνοι Θράκης (Εκδήλωση)

Ύστερα από πρόσκληση της λαογράφου κ. Σακελλαρίου Νίνας , το Σωματείο Ελληνικών Χορών «Παραδοσιακή Φλόγα» παρουσίασε στην εκδήλωση με θέμα τον άρτο & το ψωμί, την αναγκαιότητα, τον συμβολισμό και την σημαντικότητα του από την αρχαιότητα ως σήμερα , στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Ιλίου , χορούς , τραγούδια καθώς και μικρό δρώμενο από τους Σαρακατσάνους της Θράκης . Τα μέλη του χορευτικού ντυμένα με παλιές , μουσειακές φορεσιές , παρουσίασαν ένα τελετουργικό κατά το οποίο φτιάχνονται τα προζύμια του γάμου , πλαισιωμένο με χορούς και τραγούδια των Σαρακατσαναίων αποσπώντας το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού για την άριστη εκτέλεση της όλης διαδικασίας . Ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά την κ. Σακελλαρίου για την σταθερή προτίμηση της και την πρόσκληση της προς το Σωματείο μας , μας τιμά ιδιαίτερα αυτό , καθώς και όλους τους υπευθύνους για την άριστη διεξαγωγή της εκδήλωσης

10-09-2016: Χορεύοντας στ’ αλώνια (Εκδήλωση)

Το Σωματείο Ελληνικών Χορών «Παραδοσιακή Φλόγα» γιορτάζει 15 χρόνια συνεχούς προσφοράς στον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό και μας προσκαλεί στη μεγαλύτερη μουσικοχορευτική παράσταση της Δυτικής Αθήνας «Χορεύοντας στ’ Αλώνια»…

300 χορευτές και μία πλειάδα κορυφαίων μουσικών θα μεταφέρουν τα χωριά της Ελλάδας στην καρδιά της Αθήνας.

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου & ώρα 21:00 στο Θέατρο του Πάρκου »Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον. Είσοδος Ελεύθερη

Συνοδεύουν οι μουσικοί:

 • Γιώργος Κωτσίνης: Κλαρίνο – Φλογέρα – Καβάλι
 • Βαγγέλης Δημούδης: Ούτι – Τραγούδι
 • Μανώλης Κόττορος: Βιολί
 • Θωμάς Κωνσταντίνου Λαούτο – Τραγούδι
 • Κώστας Μερετάκης: Κρουστά
 • Χρίστος Δανάκης: Γκάιντα – Τσαμπούνα
 • Σπύρος Μπρέμπος: Τραγούδι
 • Γιάννης Φωτιάδης: Λύρα Πόντου
 • Λιάνα Χαραλαμπίδου: Τραγούδι
 • Περικλής Κατσώτης: Νταούλι
 • Μανώλης Φλουρής: Λύρα Κρήτης
 • Ανδρέας Γεωργιλάκης: Λαούτο
 • Συμεών Γιουσμάς: Κιθάρα
20-07-2016: Σαρακατσάνοι Θράκης (Συμμετοχή)
11-06-2016: Παρουσίαση στο συνέδριο ζαχαροπλαστών, Ribas (Συμμετοχή)
01-06-2016: Η καταστροφή του δάσους (Θεατρικό)

Ο Ιούνιος για το Σωματείο Ελληνικών Χορών «Παραδοσιακή Φλόγα» ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο , γεμάτος ζωντάνια ,δημιουργικότητα , πολυχρωμία και … παιδικές φωνές !!! Την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 και ώρα 20:30 στο κατάμεστο θέατρο του πολιτιστικού κέντρου «Μελίνα Μερκούρη» τα παιδικά τμήματα του Συλλόγου παρουσίασαν την θεατρική παράσταση «Η καταστροφή του δάσους» , μια παράσταση που πέρα απ΄το γέλιο που μας χάρισαν με την αθωότητα τους όλα τα παιδάκια μας , δίδαξε σε όσους την παρακολούθησαν πως πρέπει να σεβόμαστε το περιβάλλον γύρο μας και να το προστατεύουμε. Είμαστε περήφανοι για τα μικρά μας φυντάνια καθώς αποτελούν το μέλλον των χορευτών αυτού του Σωματείου … Συγχαρητήρια μικροί μας μαθητές , το γέλιο σας , οι φωνές σας , η προσείλωση σας και η αγάπη σας στις δραστηριότητες του Σωματείου μας κάνουν περήφανους για σας !!!

23-05-2016: Όλοι οι καλοί χωράνε (Συμμετοχή)
23-04-2016: Έκθεση παραδοσιακής ενδυμασίας (Εκδήλωση)

Το Σωματείο Ελληνικών Χορών »’Παραδοσιακή Φλόγα» στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του πραγματοποίησε 2ήμερη έκθεση παραδοσιακής ενδυμασίας με μουσειακές φορεσιές το Σάββατο 23/4 και την Κυριακή 24/4 2016 στον χώρο του Σωματείου. Παρουσιάστηκαν αυθεντικά κουστούμια που ανήκουν στην συλλογή του Σωματείου, από τις εξής περιοχές : Πόντο , Αταλάντη , Ιωάννινα , Σαρακατσάνα Θράκης , Καβακλί , Γενίτσαρος Νάουσας , Ρουμλούκι , Άγιοι Πάντες Θεσπρωτίας , Κέρκυρα και Μενίδι . Επίσης κορίτσια του Σωματείου ντύθηκαν με πιστά αντίγραφα ενδυμασιών των περιοχών Κύμης , Κύθνου , Τσακωνιάς , Βοβούσας και Αράχωβας , που ανήκουν εξίσου στην ιματιοθήκη του Σωματείου . Η προσέλευση του κόσμου μας χαροποίησε ιδιαίτερα ενθαρρύνοντας μας να πραγματοποιήσουμε ξανά ανάλογες θεματικές εκθέσεις όσον αφορά την παραδοσιακή ενδυμασία . Ευχαριστούμε πολύ όσους βοήθησαν και δούλεψαν για να στηθεί αυτή η έκθεση , άτομα που πάντα είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν .

09-04-2016: Unesco (Συμμετοχή)

Ο όμιλος Unesco για τον Πολιτισμό της Ειρήνης σε συνεργασία με την διεύθυνση πολιτισμού του Δήμου Ιλίου παρουσίασε το Σάββατο 9-4-2016 το ντοκιμαντέρ του με τίτλο *Πολύ μιλάς ...πολύ κλαίς* , μια ταινία για τους Πομάκους της Θράκης . Το Σωματείο Ελληνικών Χορών *Παραδοσιακή Φλόγα* στο τέλος της ταινίας χόρεψε χορούς της Β.Θράκης με αυθεντικά κουστούμια της περιοχής . Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν ντόπια εδέσματα (τουρσόπιτα - καβουρμάς - κατμέρι) που στάλθηκαν κατευθείαν απ΄την Θράκη απ΄τα μέλη του Σωματείου μας . Ευχαριστούμε πολύ την Unesco και την Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Ιλίου που μας εμπιστεύτηκαν για την χορευτική διαδικασία , τους χορευτές μας , μικρούς και μεγάλους που χόρεψαν , την Ελένη Γκαρελίδου ( μέλος και χορεύτρια του Σωματείου μας ) και την Θρακιώτικη οικογένεια της που μας πρόσφεραν τα τοπικά εδέσματα καθώς και τους ακούραστους χοροδιδασκάλους μας για την όλη επίβλεψη.

05-03-2016: Μπούλες της Νάουσας (Συμμετοχή)

Το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 , στα πλαίσια των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ιλίου , το Σωματείο Ελληνικών Χορών *Παραδοσιακή Φλόγα* παρουσίασε το αποκριάτικο έθιμο - χορευτικό δρώμενο , Μπούλες της Νάουσας . Η ιματιοθήκη του Σωματείου , με αυθεντικά κουστούμια της περιοχής που ανήκουν στην πλούσια συλλογή μας με αποκριάτικες ενδυμασίες απ΄όλη την Ελλάδα , έντυσε με ιεροτελεστία τους άντρες που θα λάμβαναν μέρος στο δρώμενο. Με απόλυτο σεβασμό ως προς το έθιμο , το *μπουλούκι* παρουσίασε με ιεραρχία μερικούς απ΄τους χορούς του δρώμενου και καταχειροκροτήθηκε απ΄τους παρευρισκομένους.

31-01-2016: Ετήσιος χορός 2016 (Εκδήλωση)

Το Σωματείο Ελληνικών Χορών » Παραδοσιακή Φλόγα » σας προσκαλεί στο Αθλητικό Πολυκέντρο Ραδιοφωνίας στο Ίλιον στο μεγαλύτερο παραδοσιακό γλέντι της Αθήνας για το 2016. Κυριακή 31 Ιανουαρίου & ώρα 12:30 σας περιμένουμε για ένα ταξίδι σε όλη την Ελλάδα με πολύ χορό και τραγούδι.

Συνοδοιπόροι μας κορυφαίοι μουσικοί της παράδοσης μας:

 • Κλαρίνο – Φλογέρα – Καβάλι: Γιώργος Κωτσίνης
 • Τραγούδι – Ούτι: Βαγγέλης Δημούδης
 • Τραγούδι: Σταυρούλα Δαλιάνη
 • Βιολί: Μανώλης Κόττορος
 • Λαούτο: Θωμάς Κωνσταντίνου
 • Κρουστά: Μιχάλης Μπακάλης.
 • Ποντιακό Πρόγραμμα: Λύρα: Γιώργος Κουλαξουζίδης Νταούλι: Κώστας Ευθυμιάδης

Πλήρες Μενού: Φαγητό – Απεριόριστο κρασί – Αναψυκτικά 17 ευρώ

Προσκλήσεις προμηθεύεστε καθημερινά από τα γραφεία του Σωματείου από τις 7:30 έως τις 21:00. Κρατήσεις Θέσεων στα τηλ: 6972056781 – 6940771701

18-12-2015: Οδοιπορικό στη Θράκη (Θεατρικό)
29-11-2015: Χοροί και τραγούδια από τα Κύθηρα (Σεμινάριο)
22-11-2015: Χοροί και τραγούδια από την Σινασό Καππαδοκίας (Σεμινάριο)
15-11-2015: Χοροί και τραγούδια από τη Κρήτη (Σεμινάριο)
24-10-2015: Χριστούγεννα στην Ήπειρο… Μια φορά κι έναν καιρό (Θεατρικό)
11-09-2015: Αλατσατιανή κυρά μου (Θεατρικό)
15-07-2015: Παρουσίαση στο πάρκο Τρίτση (Συμμετοχή)
08-07-2015: Συμμετοχή στα Ίλια (Συμμετοχή)
01-06-2015: Ένα ταψί γεμιστά (Θεατρικό)
24-03-2015: Κατσαντώνης - Το λιοντάρι της κλεφτουριάς (Θεατρικό)
07-12-2014: Χοροί και τραγούδια από τη Κύθνο (Σεμινάριο)
30-11-2014: Χοροί και τραγούδια από την Κάρπαθο (Σεμινάριο)
23-11-2014: Χοροί και τραγούδια από τη Καρωτή (Σεμινάριο)
21-11-2014: Ο γάμος στην παραδοσιακή κοινωνία (Εκδήλωση)

Το Σωματείο ελληνικών χορών «Παραδοσιακή Φλόγα» παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική παράσταση – δρώμενο «Ο γάμος στην παραδοσιακή κοινωνία» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου και ώρα 20.00 στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη στο Ίλιον (Αγ.Φανουρίου 99).Θα παρουσιαστούν αποσπάσματα γάμου από τις περιοχές :

 • Καβακλί (Βόρεια Θράκη)
 • Πωγώνι (Ήπειρος)
 • Αλεξάνδρεια (Ημαθία)


09-10-2014: Πηνελόπη Δέλτα 1940 ... Σιωπή (Θεατρικό)
17-07-2014: Λευκή Νύχτα (Συμμετοχή)
16-07-2014: Ακροπόλ (Εκδήλωση)
10-07-2014: Πάρκο Τρίτση (Συμμετοχή)
02-06-2014: Παρουσίαση Ελληνικών Παραδοσιακών Φορεσιών (Εκδήλωση)

Παρουσίαση Ελληνικών Παραδοσιακών Φορεσιών, από το Σωματείο Ελληνικών χορών «Παραδοσιακή Φλόγα», την Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014 στις 20.00′, στο Πολιτιστικό κέντρο Μελίνα Μερκούρη, Αγ. Φανουρίου 99, Ίλιον

11-01-2014: Οδοιπορικό στις Αλησμόνητες Πατρίδες (Εκδήλωση)

Το Σωματείο Ελληνικών Χορών «Παραδοσιακή Φλόγα» παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική παράσταση «Οδοιπορικό στις Αλησμόνητες Πατρίδες». Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 20.00μμ στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», Αγίου Φανουρίου 99, Ίλιον Αττικής. Θα παρουσιαστούν χοροί και τραγούδια από το Μιστι (Καππαδοκία) , τη Σιλλη (Ικονιο), την κάτω Παναγια (Μ.Ασία) καθώς και από τη Σινασο (Καππαδοκία).Μετά το τέλος της παράστασης θα υπάρχουν για το κοινό εδέσματα των περιοχών της Μικράς Ασίας και της Καππαδοκίας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη!

Καλλιτεχνική Διεύθυνση – Διδασκαλία
Θοδωρής Μποτσαρης , Βαρβάρα Μποτσαρη

12-12-2013: Το δημοτικό σχολείο του χωριού …αλλά παλαιά (Θεατρικό)

Τον Δεκέμβρη του 2013 η θεατρική ομάδα του Σωματείου, μας ταξίδεψε μέσα στον χρόνο και βρεθήκαμε στο χωριό του 1950 περίπου , στο δημοτικό σχολείο … Τα αστεία , τα πειράγματα αλλά και τα ηθικά διδάγματα που λάβαμε από την θεατρική παράσταση γαλήνεψαν τις ψυχές όλων μας εν όψει των Χριστουγέννων !!!

01-12-2013: Χοροί και τραγούδια από τον Πόντο (Σεμινάριο)
24-11-2013: Χοροί και τραγούδια από τη Κύπρο (Σεμινάριο)
17-11-2013: Χοροί και τραγούδια από τη Θεσσαλία (Σεμινάριο)
28-10-2013: Παρέλαση & Παράσταση για την 28η Οκτωβρίου 2013 - Σαρακατσάνοι Θράκης (Συμμετοχή)
03-10-2013: Τηλεοπτικό γύρισμα στον Βαρνάβα (Συμμετοχή)
08-09-2013: Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2013 - Μάρηδες (Συμμετοχή)
08-06-2013: Παράσταση στη Δόρα Στράτου (Συμμετοχή)
08-06-2013: Γαμπρός απ τα Άγραφα & νύφη απ΄την Αθήνα (Θεατρικό)
09-03-2013: Το ολοκαυτωμα του Κουγκίου και οι γυναίκες του Ζαλόγγου (Εκδήλωση)
09-03-2013: Μωμόγεροι Πόντου (Συμμετοχή)

Από τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ιλίου 2013

09-12-2012: Χοροί και τραγούδια από την Κάρπαθο (Σεμινάριο)
11-06-2011: Ίλια (Συμμετοχή)

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Ιλίου – Ίλια 2011 το Σωματείο μας παρουσίασε χορούς & τραγούδια απ΄την περιοχή της Θεσσαλίας .