Οι δάσκαλοι

Θοδωρής Μπότσαρης

Ο Θοδωρής Μπότσαρης είναι πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού με ειδικότητα στους παραδοσιακούς χορούς. Δραστηριοποιείται σε πολιτιστικούς συλλόγους, πολιτιστικά κέντρα και χορευτικές ομάδες δήμων καθώς και σε σχολεία με τους συλλόγους γονέων & κηδεμόνων.

Έχει λάβει τιμητική διάκριση στους Καλλιτεχνικούς Αγώνες χορού 2009 που διοργανώνονται από το υπουργείο Παιδείας. Έχει παραδώσει σεμινάρια ελληνικών χορών στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε χορευτικές ομάδες με Έλληνες της ομογένειας. Συμμετείχε σε ημερίδες και σεμινάρια ελληνικών χορών σε πολλές περιοχές της Ελλάδος. Ασχολείται με την έρευνα και την μελέτη χορών, τραγουδιών & ενδυμασιών από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Ήπειρο και έχει συγκεντρώσει ένα ικανοποιητικό υλικό μέσα από βίντεο, φωτογραφίες και παλιές ενδυμασίες από τα χωριά.

Βαρβάρα Μπότσαρη

Η Βαρβάρα Παπαθανασίου-Μπότσαρη γεννήθηκε το 1959 στην Ήπειρο και ζει στην Αθήνα. Είναι δασκάλα ελληνικών χορών και παράλληλα γράφει θεατρικά έργα μικρής διάρκειας για μικρούς και μεγάλους. Αρκετά από αυτά έχουν παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στους δήμους όπου δραστηριοποιείται.

Οι ερμηνευτές των έργων είναι πάντοτε μέλη των χορευτικών ομάδων της. Μερικά από τα έργα που παρουσιάστηκαν είναι: «Η Καταστροφή του Δάσους», «Ένα ταψί γεμιστά», «Γαμπρός απ’ τα Άγραφα κι η νύφη απ’ την Αθήνα», «Χριστούγεννα στην Ήπειρο μια φορά κι έναν καιρό», «Οι γυναίκες της Πίνδου» κ.α. Τιμήθηκε πολλές φορές από σχολεία και συλλόγους για την προσφορά της στον χώρο της παράδοσης. Είναι παντρεμένη και έχει δύο γιούς.